Pony’s en Paarden

Klik op “Pony’s” of “Paarden” om naar de afzonderlijke groepen te gaan en veel te lezen over onze manegepony’s en manegepaarden en natuurlijk om te kunnen bekijken hoe zij eruit zien.

 

Pony'sPaarden

Pony’s

Hieronder een overzicht van onze manegepony’s. Klik op de naam of foto om meer informatie over de pony te lezen.

 

Amalia

Hallo. Ik ben Amalia, geboren op 1 mei 2004 en woon al sinds 2009 op Manege Thielen. Toen ik hierheen verhuisde, bleek ik drachtig te zijn. Ik heb toen een paar weken later een zoon gekregen en dat is Prince. Daarna ben ik een manegepony geworden. Ik ben klein, maar wel super snel. Daarom heb […]

Astrid

Ik ben Astrid. Sinds 2017 woon ik op de manege. Toen ik op de manege kwam, was ik al 18 jaar. Ik ben een hele lieve merrie waar eigenlijk iedereen op kan rijden. Ik heb een martingaal, dat is een extra “riem” om mijn hals en tussen mijn voorbenen naar de singel, omdat ik het […]

Bacardi

Yo! Ik ben Bacardi. Ik ben geboren op 9 april 2004 en woon al heel mijn leven op de manege. Ik vind zelf dat ik er cool uit zie met mijn vlekken. Weet je hoe ze mijn kleur noemen? Bruinschimmel Platenbont. Nu ik ouder word, word ik wel steeds witter. Mijn mama is Breezer en […]

Breezer

Hoi, ik ben Breezer. Wanneer ik precies geboren ben, weet ik niet, maar wel in het jaar 2000! Toen ik op Manege Thielen kwam in 2004 was ik erg dik en dat was niet van het eten: Er zat een veulentje in mijn buik. En ja, je raadt het al: het was Bacardi! Toen ik […]

Clifford

Mijn naam is Clifford en ik ben eigenlijk al een beetje een opa, maar zo ontzettend lief. Ik wil nog graag  lopen, soms zelfs wel een beetje te hard. Ik ben volgens mijn paspoort geboren in 1992, maar ik weet niet zeker of dat klopt. Sinds 2017 mag ik mee lopen in de manegelessen, omdat […]

Coco

Kenmerken: Ras: Onbekend Stamboeknaam: Wings of Smoke VDSH Geslacht: Merrie Geboren: 11-05-2019 Kleur: palomino Moeder: Onbekend

Coen

Kenmerken: Ras: Stamboeknaam: Geslacht: ruin Geboren: 21-05-2019 Kleur: Bruin Platenbont Stokmaat: 1.50 Moeder:

Daisy

Hallo, Ik ben Daisy, geboren in 1993, op 17 april en ben sinds 2003 op Manege Thielen. Ik vind het leuk om hier te wonen, ook al lijkt dat niet zo! Ik kijk altijd heel boos naar andere paarden en grote mensen. En dan piep ik als een meisje als ik iemand niet leuk vind. […]

Dancer

Ik ben Dancer, in ben op manege Thielen gekomen in september 2014 ik was toen 5 jaar. Toen ik kwam kende ik nog niet zoveel maar ik was wel erg lief. Na een paar weken goed geoefend te hebben mocht ik meelopen in de manege lessen, ik vond dit leuk en deed heel goed mijn […]

Evita

Kenmerken: Ras: Stamboeknaam: Geslacht: merrie Geboren: 01-01-2013 Kleur: Vos Stokmaat: 1.46 Moeder:

Fairy

Ik ben Fairy en eigenlijk vanaf het begin dat ik hier sta al erg lief. Ik ben geboren in 2009, wanneer precies weet ik niet. Veel kinderen vinden het fijn om op mij te rijden. In het begin vond ik het best wel lastig om alleen in een wedstrijd ring te lopen maar dat gaat […]

Faridah

Hoi, ik ben Hoppenhof’s Faridah, maar noem mij maar gewoon Faridah. Ik ben geboren op 22 mei 2007 en woon sinds begin 2011 op Manege Thielen. Ik ben een New Forest pony. Ben altijd braaf en luister goed naar de kinderen. Wel heb ik soms nog wat moeite als ik moet springen. Ik weet nooit […]

Finally

Hoi ik ben Finally, geboren in 2008, op 21 maart. Ik ben geboren op Manege Thielen en mijn moeder Fire heeft hier altijd gestaan en veel veulentjes gekregen. Iedereen op de manege mocht een naam voor mij verzinnen en omdat ik uiteindelijk 3 weken te laat geboren ben is het Finally geworden! Ik doe heel […]

Harrie

He, ik ben Harrie, officieel Zwartven’s Harrie. Ik ben 1,21 meter hoog en geboren op 24 mei 2004. Ik ben echt op een bijzondere manier op Manege Thielen gekomen. In 2005 bestond rijvereniging de Vrije Ruiters 30 jaar en toen was er een bijzondere loterij, je kon namelijk mij winnen! En het winnende lot werd […]

Jacky

Kenmerken: Ras: Haflinger (Aaron x Star) Geslacht: Merrie Geboren: 14-06-2011 Kleur: Zweetvos Moeder: Maxima (Marjolein vd Maashoeve)

Jenn

Heet officeel Clogheen Jen 1. Kenmerken: Ras: Leisure Horse Ireland Geslacht: Merrie Geboren: 01-05-2013 Kleur: Zwart Platenbont Moeder: Onbekend

Kyra

Hallo, ik ben Kyra, geboren op 27 februari 2002 en vanaf augustus 2009 woon ik bij Manege Thielen. Mijn kleurtje noemen ze een Appaloosa. Officieel ben ik een E-pony en omdat ik zo grote pony ben en ook lekker stevig mag ik ook wel eens een paard zijn en in een paardenles meelopen. Ik ben […]

Milka

Kenmerken: Ras: Stamboeknaam: Geslacht: Geboren: Kleur: Bont Stokmaat: Moeder:

Monchou

Heet officeel Hazelberg’s Monchou. Kenmerken: Ras: NRPS (Linde’s Rob x Idzard) Geslacht: Merrie Geboren: 18-04-2005 Kleur: Vos Moeder: Flying Over Nakomeling: Kammerberg’s Cupcake 2011, merrie (Hanto x Linde’s Rob)

Nielson

Nielson heeft een heel speciale kleur, wit met bruine spikkeltjes. Kenmerken: Ras: Onbekend Geslacht: Ruin Geboren: 16-05-2010 Kleur: Bruin panterbont Moeder: Onbekend

Picaza

Kenmerken: Ras: Stamboeknaam: Geslacht: merrie Geboren: 12-04-2017 Kleur: Bruin Stokmaat: 1.45 Moeder:

Polly

Ja en ik ben Polly, geboren op 12 juni 2000. En ik ben denk ik, de apartste pony van de manege! Heel veel kinderen en vooral kinderen die voor de eerste keer komen willen op mij rijden, ze zeggen dan tegen de Juf “ik vind haar zo mooi “. Ik ben op de manege geboren […]

Potter

Kenmerken: Ras: NRPS Stamboeknaam: Harry Potter Geslacht: Ruin Geboren: 01-01-1997 Kleur: Bruin Stokmaat: Moeder: Onbekend

Prengel

Kenmerken: Ras: Stamboeknaam: Geslacht: Geboren: Kleur: Schimmel Stokmaat: Moeder:

Red

Heet officieel  Helen van de Westhoek. Kenmerken: Ras: Onbekend Geslacht: Merrie Geboren: 07-05-2015 Kleur: Isabel Moeder: Onbekend

Sjimmie

Kenmerken: Ras: Stamboeknaam: Geslacht: Geboren: Kleur: Stokmaat: Moeder:

Stella

Kenmerken: Ras: Haflinger Stamboeknaam: Geslacht: merrie Geboren: 26-05-2018 Kleur: Zweetvos Stokmaat: 1.30 Moeder:

Storm

Kenmerken: Ras: Onbekend Echte naam: Storm vd Lange Dunen Geslacht: Ruin Geboren: 07-05-2014 Kleur: Schimmel Stokmaat: Moeder: Onbekend

Sylvester

Kenmerken: Ras: Onbekend Geslacht: Ruin Geboren: 28-04-2012 Kleur: Bruin Moeder: Onbekend

Tinus

Kenmerken: Ras: Onbekend Geslacht: Merrie Geboren: 01-01-1997 Kleur: Vos Moeder: Onbekend

Tobias

Heet officeel Tobias Jug. Kenmerken: Ras: Onbekend Geslacht: Ruin Geboren: 01-01-2011 Kleur: Bruin Moeder: Onbekend

Tosca

Hoi ik ben Tosca, in 1997 geboren en de datum hebben ze mij nooit verteld! Sinds 2009 ben ik bij Manege Thielen. Ik heb een aparte kleur en mijn vriendinnetje is Twinty, veel kinderen denken dat wij zusjes zijn maar dat is niet zo. Wel lopen we altijd zij aan zij naar de wei! Alle […]

Twinty

He, ik ben Twinty, geboren in 1992. In mijn paspoort staat op 1 januari, maar dat zeggen ze altijd als ze de juiste datum niet weten. Ik heb voordat ik hier kwam altijd bij de ponyclub gereden. Die kinderen waren te groot voor mij en toen ben ik in 2008 naar Manege Thielen verhuisd. Ik […]

Zinta

Hai, ik ben Zinta, geboren op 10 april 2004. Geboren op Manege Thielen en mijn Papa is heel groot, wel 1,60 meter! En mijn Mama is Twinkel, die kennen jullie natuurlijk wel. Ik ben een hele betrouwbare pony en kan eigenlijk alles. Maar springen vind ik toch wel het leukst. Ik ben erg populair bij […]

Paarden

Hieronder een overzicht van onze manegepaarden. Klik op de naam of foto om meer informatie over het paard te lezen.

 

Alegre

Stamboeknaam: Alegre Kenmerken: Ras: PRE Geslacht: Ruin Geboren: 17-07-2010 Kleur: Bruin Stokmaat: 1.65 Moeder:

Alex

Kenmerken: Ras: Haflinger (Wolkenstein B x Norbert van de Pollona) Stamboeknaam: Willem Geslacht: Ruin Geboren: 20-05-2005 Kleur: Zweetvos Moeder: Gerlien van ‘t Veldzicht

Amberico

Amberico heet eigenlijk Amber en is een tuigpaard stermerrie. Ze heeft 4 veulens gekregen: Fabrice (2010), Heidy (2012), Jack (2014) en La Vie (2016). Kenmerken: Ras: KWPN (Tempelier x Waterman) Geslacht: Merrie Geboren: 07-04-2005 Kleur: Schimmel bruin geboren Stokmaat: 1.64 Moeder: Tres Chic

Arthos

Arthos houdt niet van brood, een appeltje zal hij zeker niet afslaan. Kenmerken: Ras: AES (My Bjorn W x Julio Mariner XX) Geslacht: Ruin Geboren: 02-07-2005 Kleur: Vos Stokmaat: 1,62 Moeder: Jamais

Axel

Kenmerken: Ras: Hongaars Koudbloed. (Veszprémvarsány-8 x Bocfölde-59 Csóró) Stamboeknaam: Istók Geslacht: Ruin Geboren: 05-05-2009 Kleur: Bruin Stokmaat: 1.65 Moeder: Kati

Bert

Kenmerken: Ras: Cob Normand Stamboeknaam: Galopyn des Jaunins ( Atos des Rivieres x Ogai du Thot) Geslacht: Ruin Geboren: 17-05-2016 Kleur: Vos Moeder: Universelle 7

Bram

Bram is in 2007 als veulen naar manege Thielen gekomen. Hij staat vooral bekend als het paard dat geweldig rijdt. Hij vindt eigenlijk alles leuk maar is het beste in dressuur. Hij vindt het fijn om iedere dag even met zijn vrienden in de wei te spelen. Kenmerken: Ras: KWPN (Haarlem x Zuidhorn) Geslacht: Ruin […]

Donna

Stamboeknaam: Donna Doria Heeft in 2008 een merrieveulen gekregen Donna Tella v. Fidertanz Kenmerken: Ras: Oldenburger (Don Davidoff x Carismo) Geslacht: Merrie Geboren: 10-06-2002 Kleur: Bruin Stokmaat: 1.67 Moeder: Celina

Elias

Kenmerken: Ras: Onbekend (Bosco x ?) Geslacht: Ruin Geboren: 14-06-2019 Kleur: Donkerbruin Stokmaat: Moeder: Elisa

Elisa

Hai ik ben Elisa, geboren op 1 mei 2006 en woon sinds 2010 op Manege Thielen. Veel kinderen vragen wat voor ras ik ben, om eerlijk te zijn weet ik dat zelf ook niet! Het belangrijkste is dat ik braaf ben! Ik vind het keileuk op de manege en ga graag buiten spelen met mijn […]

Elsa

Kenmerken: Ras: Onbekend Stamboeknaam: Elsa Geslacht: Merrie Geboren: 26-04-2018 Kleur: bruin Moeder: Elisa

Erikson

Stamboeknaam: Erikson Kenmerken: Ras: Geslacht: Ruin Geboren: 27-04-2018 Kleur: Bruin Stokmaat: 1.62 Moeder:

Gem

Gem is een Engels Volbloed en heeft races op de renbaan in Engeland gelopen. Kenmerken: Ras: Engels Volbloed Stamboeknaam: Marie’s Gem (Showcasing x Cadeaux Genereux) Geslacht: Ruin Geboren: 10-02-2017 Kleur: Bruin Moeder: Les Alizes    

Guusje

Kenmerken: Ras: AES (Superstar W x Focus) Geslacht: Merrie Geboren: 05-07-2011 Kleur: Vos Moeder: Memory H

Halley

Kenmerken: Ras: KWPN Stamboeknaam: Halley (Sir Fashion x Gribaldi) Geslacht: Merrie Geboren: 19-04-2012 Kleur: Zwart Moeder: Uzanette

Helios

Kenmerken: Ras: Cob Normand Stamboeknaam: Helios de Tuilerie ( Arlequin de Nesque x Un de Piereville) Geslacht: Ruin Geboren: 11-05-2017 Kleur: Bruin Moeder: Karine 107

Inferno

Kenmerken: Ras: KWPN Stamboeknaam: Inferno (Charmeur x TCN Partout) Geslacht: Ruin Geboren: 17-05-2013 Kleur: Vos Moeder: Ostrona

Jasmina

Haar volledige naam is Jasmina de Jy en ze is sinds 2010 op manege Thielen. Een braaf paard wat het ontzettend naar haar zin heeft bij manege Thielen. Ze vindt alles leuk dressuur, springen of buitenrijden, ze kan het allemaal. Iedereen vindt het fijn om op haar te rijden, ze heeft namelijk een hele fijne […]

Jewel

Jewel is een Engels Volbloed en heeft races op de renbaan in Engeland gelopen. Kenmerken: Ras: Engels Volbloed Stamboeknaam: Moonlite Jewel (Garswood x Acclamation) Geslacht: Merrie Geboren: 13-03-2018 Kleur: Bruin Moeder: Dangerous Moonlite

Maya

Kenmerken: Ras: BWP (Bon Bravour x Camus) Stamboeknaam: Maya van de Haarterhoeve Geslacht: Merrie Geboren: 14-07-2012 Kleur: Bruin Stokmaat: Moeder: Shanti

Otje

Heet officeel Cititia V. Heeft in Nederland ZZ (1.35 m) gesprongen en internationaal Z (1.30m). Kenmerken: Ras: KWPN (Dynamite van ‘t Hazelarenhoekje x Epilot) Geslacht: Merrie Geboren: 03-05-2007 Kleur: Schimmel vos geboren Stokmaat: 1.66 Moeder: Tittia V

Philly

Philly is een Engels Volbloed en heeft races op de renbaan in Engeland gelopen. Kenmerken: Ras: Engels Volbloed Stamboeknaam: Berkshire Philly (Roderic O’ Connor x Aqlaam) Geslacht: Merrie Geboren: 26-02-2017 Kleur: Vos Moeder: Berkshire Beauty

Saeby

Saeby is een Frederiksborger. Kenmerken: Ras: Frederiksborger Stamboeknaam: Honestas Saeby (Valentin-Vejvad x Kazahr) Geslacht: Ruin Geboren: 18-05-2013 Kleur: vos Moeder: Moravita’s Cantate

Summer

Kenmerken: Ras: Onbekend Geslacht: Merrie Geboren: 21-06-2004 Kleur: Bruin Moeder: Onbekend

Twister

Twister heeft vroeger met Wesley tweespan gelopen en woont sinds 2008 op de manege. Twister is een groot braaf paard maar wel een tikkeltje gevoelig in de mond en op het been dus een zweep is niet nodig. Daarom is hij niet echt voor de echte beginner geschikt maar een ideaal paard om met gevoel […]

Varrow

Kenmerken: Ras: Leisure Horse Ireland Geslacht: Ruin Geboren: 01-01-2008 Kleur: Zwart Stokmaat: 1.68 Moeder: Onbekend

Vladimir

Vladimir woont sinds zijn geboorte op manege Thielen. Een smal, klein damespaardje en is eigenlijk een heel veelzijdig, je hem overal voor kunt inzetten. Het is wel een paard wat erg van structuur en regelmaat houdt en kan soms van slag zijn als er iets veranderd of anders is dan normaal. Kenmerken: Ras: AES (Pablo […]

Wesley

Wesley heeft vroeger met Twister in een tweespan gelopen en woont sinds 2008 op de manege. Kenmerken: Ras: Onbekend Geslacht: Ruin Geboren: 05-04-2003 Kleur: Vos Stokmaat: 1,63 Moeder: Onbekend

Zizo

Een paard wat lekker rijdt en altijd haar best doet. Kenmerken: Ras: AES (Tideman W x Focus) Geboren: 02-06-2004 Kleur: Vos Stokmaat: 1,66 Moeder: Memory H