• paarden-naar-buiten-manege-thielen-1414x364
  • luchtfoto-manege-thielen-2-1414x364
  • parade-groot-concours-manege-thielen-1414x364

Fout

De webmaster heeft je de toegang tot de website geblokkeerd

Geslaagde Carrousel Battle 2015 bij manege Thielen

Jeugd- en volwassenegroepen sluiten Carrousel Battle 2015 af
Manege Thielen had zondag wederom een topdag! Nadat zondag 22 maart jl. de kindergroepen in twee categorieën hebben gestreden om de wisselbeker 
"Carrousel Battle Manege Thielen", waren het zondag 29 maart jl. de jeugd- en volwassenegroepen die met hun proef in het carrousel rijden de beste maar zeker ook de origineelste groep wilden worden. Het grote succes van de 1e dag werd zeker geëvenaard afgelopen zondag. We kijken terug op een super geslaagde Carrousel Battle 2015 qua gezelligheid en zeker wat de inzet van de groepen betreft. Aan de Carrousel Battle deden bijna 300 ruiters mee met zeker ook zoveel publiek om hen aan te moedigen.


Teamsport
Carrousel rijden is een teamsport op een pony of op het paard. Daarbij gaat het om de manoeuvres of figuren synchroon, dus gespiegeld te rijden: achter elkaar, naast elkaar, door elkaar heen in de diverse gangen: stap, draf en galop. Bijpassend is een thema bedacht waarbij de groepen zélf hun kleding en muziek hebben uitgezocht.
De groepen werden dan ook op diverse onderdelen beoordeeld. Uitvoering van de proef, originaliteit, de gekozen muziek en algemene indruk.
Vanuit de categorie Jeugd en de categorie Volwassenen werd 1 groep natuurlijk de beste maar in iedere categorie óók één groep de origineelste. Beste van alle groepen over de gehele dag werd dagkampioen.

Carrouselteam Manege Thielen
Naast de reguliere groepslessen in dressuur en springen heeft manege Thielen ook een Carrouselteam. Zij oefenen iedere week het carrousel rijden. Dit team gaf tijdens de tweede dag van de Carrousel Battle als afsluiting een demonstratie. Zij lieten een bijzonder mooie proef zien waarin ook een aantal ingewikkelde figuren. Ruiters reden in het thema Wit-Zwart op muziek van o.a. Ravelijn.

Prijsuitreiking
De dag werd afgesloten met de prijsuitreiking waarbij alle groepen in tenue zich in de rijbaan verzamelden met om de rijbaan heen al het publiek. samen met de jury en alle instructeurs maakte Karen Schuermans, mede-eigenaresse van Manege Thielen, de prijsuitreiking bekend. Alle ruiters kregen een herinneringstrofee.
indianen 400


Instructrice Linda van Trier blijkt een échte carrouselcommandant. Zij haalde met één van de kindergroepen tijdens de eerste dag een eerste prijs en werd deze groep ook dagkampioen. Ook bij de jeugd- en volwassenegroepen wist zij met haar teams in beide categorieën de eerste prijs te behalen. De volwassenegroep, gehuld in volledige indianenoutfits werd dagkampioen en won de wisselbeker "Carrousel Battle Manege Thielen" en kregen allemaal ook nog een lekker paasei.
Originaliteitsprijs
heksenroodkapje 400De groep die zich qua thema en gekozen muziek het origineelst waren, wonnen de orginaliteitsprijs. Bij de jeugdgroepen behaalde de groep met onder andere "De heks en Roodkapje"onder leiding van instructrice Tamara van Rooij de prijs binnen.

Hoewel manege Thielen hun paarden en pony's niet overmatig wil belasten en altijd rekenning houdt met de lichaamsbouw van de ruiters, heeft zij afgelopen zondag voor één keer een  uitzondering gemaakt voor het team van de "Surinaamse"instructrice Maxime in 't Groen met haar groep bijna naakte, zwaarlijvige dames. De dames bleken qua rijtalent nog wel wat te moeten leren (5e plaats) maar wonnen wél de orginaliteitsprijs bij de volwassenegroepen.

Carrousel Battle 2016
Nu al praten de groepen over hoe het succes van 2015 moet worden overtroffen tijdens de Carrousel Battle 2016. Ook in 2016 zal Manege Thielen dus zeker weer een Carrousel Battle organiseren.

De foto's van de Carrousel Battle 2015 zijn hier te zien.
vetsuit 400

Contact

Social Media