• paarden-naar-buiten-manege-thielen-1414x364
  • luchtfoto-manege-thielen-2-1414x364
  • parade-groot-concours-manege-thielen-1414x364

Fout

De webmaster heeft je de toegang tot de website geblokkeerd

Spectaculaire afsluiting Carrousel Battle 2016

32 paarden en pony’s rijden carrouselproef bij Manege Thielen

Voor het vierde jaar organiseert Manege Thielen in Tilburg op zaterdag 19 maart en zondag 20 maart a.s. de Carrousel-battle. Tijdens de battle rijden de diverse lesgroepen een carrouselproef. Dit jaar wordt zowel op zaterdagavond als op zondagmiddag de battle spectaculair afgesloten met een groep van 32 ruiters.

Carrousel-rijden
Carrousel-rijden is teamsport te paard. Met 12 of 16 paarden worden diverse figuren (manoeuvres) gereden op bijpassende muziek. De historie van carrousel-rijden gaat helemaal terug tot in de middeleeuwen. Bij de riddertoernooien werden door deelnemers, in feestelijke kleding, rijkunstige voorstellingen gegeven, waarbij diverse manoeuvres werden gereden. In Nederland wordt vanaf ongeveer 1900 ook op maneges carrousel gereden, om zo het rijden interessanter en meer tot een uitdaging te maken. Bovendien is het een goede manier om de ruiters geordend in de rijbaan te laten rijden.
Bij carrousel-rijden gaat het erom dat de ruiters de manoeuvres strak achter elkaar en op de juiste afstanden van elkaar rijden. De leiding van een carrousel-peloton heeft de carrousel-commandant.

Carrousel-battle Manege Thielen
De Carrousel-battle bij Manege Thielen wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. De Jeugd- en Volwassengroepen én de Kindergroepen, de wekelijks bij Manege Thielen paard- of pony-les hebben, strijden tegen elkaar. De groep die de beste proef rijdt, wint de Wisselbeker “Carrousel-battle Manege Thielen”. Naast het zo goed mogelijk rijden van de proef, waarbij gelet wordt op onder andere samenwerking, spiegelen oftewel gelijk met jouw “partner” rijden en moeilijkheidsgraad van de proef, wordt de groep ook beoordeeld op originaliteit. Iedere groep maakt dus ook kans op de originaliteitsprijs, omdat zij zelf hun outfit en muziek mogen bedenken. “Bij de battle gaat het natuurlijk om een nette proef, maar zéker óók om de gezelligheid!”, aldus Karen Schuermans van Manege Thielen.
In de afgelopen periode hebben alle groepen uitgebreid hun proef geoefend. De instructeur van de les is tijdens de Carrousel-battle ook de carrousel-commandant.

Carrousel Team Manege Thielen
Manege Thielen heeft ook een eigen Carrousel Team. Zij beoefenen wekelijks het carrousel-rijden. Deze groep bestaat uit 12 ruiters. Zij verzorgen bij meerdere evenementen, zoals ook tijdens het Groot Concours een demonstratie carrousel-rijden. Ook dit jaar laten zij tijdens de Carrousel-battle een nieuwe proef zien. Het Carrousel Team Manege Thielen staat onder leiding van carrousel-commandant Max Dekkers.
carrousel 500
carrousel 500
Spectaculaire afsluiting
Dit jaar sluit Karen Schuermans, mede-eigenaresse van Manege Thielen, de carrousel-battle spectaculair af met een carrouselgroep van 32 pensionruiters. Zij staan met een eigen paard of pony in pensionstalling bij Manege Thielen. Net als de lesgroepen rijden ook zij een proef met diverse figuren. Een waar spektakel wat de moeite waard is om te komen bekijken.

Manege Thielen
De battle wordt gehouden in de binnen-rijbaan van Manege Thielen aan de Oudelijn 7 in Tilburg. Zaterdag 19 maart a.s. starten de jeugd- en volwassengroepen om 17:00 uur en duurt de battle tot ongeveer 21:00 uur. Zondag 20 maart a.s. rijden de kindergroepen en start de dag om 9:30 uur en duurt tot 18:00 uur. Iedereen is van harte welkom!

Contact

Social Media