• paarden-naar-buiten-manege-thielen-1414x364
  • luchtfoto-manege-thielen-2-1414x364
  • parade-groot-concours-manege-thielen-1414x364

Fout

De webmaster heeft je de toegang tot de website geblokkeerd

MANEGE THIELEN “BEST-ZITTEND RUITERSPORTCENTRUM”

Regio-finale FNRS-Zitcompetitie 2015
Op zondag 14 juni 2015 werd bij Manege Thielen in Tilburg voor de 5e keer de Regio- of Kwartfinale van de FNRS-Zitcompetitie gehouden. Zondag 21 juni jl. hebben de ruiters van Manege Thielen deelgenomen aan de Regio-finale bij Manege Oostmoer in Stad aan 't Haringvliet.
Daar behaalde Manege Thielen de titel "Best-zittend ruitersportcentrum".


FNRS-Zitcompetitie
Jaarlijks organiseert de FNRS, de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra, de Zitcompetitie. Tijdens de zitcompetitie worden de zit, inwerking en de algemene indruk die de ruiter maakt, beoordeeld tijdens de uitvoering van de zit-proef. De houding en zit van de ruiter worden beoordeeld op basis van een aantal criteria, waaronder de onafhankelijke zit, de balans en de houding van de ruiter. Daarnaast de beenligging en de juistheid van de beenhulpen, de handhouding en de juistheid van de teugelhulpen en het ontspannen meegaan met de bewegingen van het paard. Tot slot ook nog de algemene indruk waarbij wordt gelet op het voorkomen van ruiter en paard, de saamhorigheid en de harmonie tussen ruiter en paard. Er wordt in vier verschillende categorieën gereden.

Van Selectie tot Finale
Na selectiewedstrijden op diverse maneges in Nederland hebben 12 ruiters per manege zich gekwalificeerd voor de regio-finales. De regiofinale-wedstrijden vinden plaats bij 11 maneges in Nederland, waaronder Manege Thielen in Tilburg. De kwartfinale is bij 2 maneges en de halve finale en finale wordt gehouden tijdens het Horse Event op 13 september 2015 in Ermelo. Na de selectie op de eigen manege rijden de ruiters niet meer op "eigen" paarden en pony's en moeten daarom deelnemen aan een regio-finale op een andere manege.

Kwart-finale

Vanuit Manege Thielen gaan twee ruiters naar de Kwartfinale op zondag 6 september 2015:

Emma ten Bruggencate (l) en Femke de Rooij (r).

winnaars 500
De winnaar van de finale mag zich "Best-zittende manegeruiter van Nederland" noemen.

Best-zittend ruitersportcentrum
De manege die tijdens de regio-finale totaal de meeste punten scoort, ontvangt de beker "Best-zittend ruitersportcentrum". Tijdens de regio-finale bij Manege Oostmoer behaalde Manege Thielen, vertegenwoordigt met 12 ruiters, de titel "Best-zittend ruitersportcentrum".
deelnemersregio 500


Trots
Johan Thielen en Karen Schuermans, eigenaren van Manege Thielen, zijn zeer tevreden met het behaalde resultaat van hun ruiters, die gezamenlijk met hun instructeurs hieraan hebben gewerkt. "Het is altijd leuk als je deze beker mee naar huis mag nemen", aldus Karen Schuermans.

Johan Thielen: "Ik ben trots op onze manege en iedereen mag dat ook zien. Wij hebben nu al vijf jaar achtereen de Regio- of Kwartfinale mogen organiseren. Een zitcompetitie brengt altijd extra werk met zich mee, maar dat heb ik er graag voor over. De prima samenwerking met de FNRS draagt daar zeker aan bij."
Myrte Tijhuis van de FNRS bevestigt dit: "Het was weer prima geregeld en de rijbaan zag er wederom fantastisch uit! Dankjewel."


rijbaan 500

Contact

Social Media