• paarden-naar-buiten-manege-thielen-1414x364
  • luchtfoto-manege-thielen-2-1414x364
  • parade-groot-concours-manege-thielen-1414x364

Fout

De webmaster heeft je de toegang tot de website geblokkeerd

Carrousel Battle wederom groot succes

Kindergroepen bijten de spits af met het Carrousel-rijden bij Manege Thielen.

Het grote succes van de Carrousel-battle in 2013 en 2014 bij Manege Thielen, gelegen tussen Tilburg-Reeshof en Gilze en Rijen is tijdens de eerste dag van de tweedaagse Carrousel-battle 2015 zondag 22 maart jl. wederom overtroffen.
De kindergroepen beten de spits af. Bijna 20 teams, van beginnende ruiters tot ver gevorderde ruiters, streden om de "Wisselbeker Carrousel-battle Manege Thielen" met hun mooiste proef. Alle groepen hadden er erg veel zin in en hebben super gereden.


Teamsport
Hoewel paardrijden vaak gezien wordt als een individuele sportbeoefening gaat het bij het carrousel rijden nu juist om teamsport. Carrousel rijden is teamsport op een pony of op het paard. Het is belangrijk de manoeuvres ofwel figuren als team goed, maar ook synchroom te rijden. Bij carrousel rijden heet dat samenwerking en spiegelen. Manoeuvres kunnen individueel zijn, maar kan zelfs ook met meerdere pony's of paarden naast elkaar of door elkaar heen.
Alle groepen hebben naast het zo goed en netjes mogelijk rijden van de carrouselproef ook allemaal een eigen thema bedacht met bijpassende kleding en muziek.
Naast de diverse onderdelen uit de proef werden de groepen ook beoordeeld op samenwerking, originaliteit, gekozen muziek en algemene indruk.

Pensionruiters
Naast bijna 70 manegepaarden – en pony's heeft Manege Thielen ook bijna 50 pensionpaarden en pony's op stal staan. Door de groep "Pensionruiters" werd aan het einde van de middag nog een proef gereden, waarbij het verhaal van "Sneeuwwitje" werd uitgebeeld en "zij" uiteindelijk de "Prins op het witte paard" vond.

Prijsuitreiking
Aan het einde van de middag verzamelden zich bijna 150 ruiters in de rijbaan van Manege Thielen, met al het publiek daarom heen.
Omringd door alle instructrices en de jury werden door mede-eigenaresse van Manege Thielen Karen Schuermans alle groepen naar voren gehaald en werd de uitslag bekend gemaakt. Iedere ruiter kreeg een medaille. Bij de beginnende ruiters won de groep, verkleed in pyjama's onder leiding van instructrice Amber Gerrits en in de categorie gevorderde ruiters wonnen de "Cowboys" onder leiding van instructrice Linda van Trier. De Cowboys werden ook de dag-kampioenen en wonnen de "Wisselbeker Carrousel-battle Manege Thielen". Zoals het echte kampioenen betaamt, werden zij besprenkelt met (kinder-) champagne en dronken zij allemaal een slok champagne uit de grote beker!

cowboys 500Bereden politie
Dat het gebied Tilburg-Reeshof, Gilze en Rijen over enkele jaren een groep bereden politie heeft, bewees de groep "politie-agenten", die eveneens onder leiding van Linda van Trier de originaliteitsprijs wonnen.

politie 500


Gezelligheid
Natuurlijk gaat het bij de carrousel-battle bij Manege Thielen om de beste te worden, maar zeker niet in mindere mate om de sportiviteit en gezelligheid. Het moet een gezellige dag zijn. En dat is het geworden. Daarom volgend jaar zeker weer een Carrousel-battle!

Jeugd- en volwassengroepen
Zondag 29 maart a.s. rijden de jeugd- en volwassengroepen tijdens de tweede dag van de Carrouselbattle. De dag begint om 11.00 uur en zal ook tot circa 17.30 uur duren. Deze dag wordt afgesloten met een demonstratie door het Carrouselteam van Manege Thielen. Zij oefenen iedere week het carrouselrijden, dus niet alleen voor de battle. Iedereen is welkom aan de Oudelijn 7 in Tilburg.

Foto's en informatie
Meer foto's van de Carrousel-battle 2015 zijn te zien op de website van Manege Thielen: www.manegethielen.nl in het foto-album. Natuurlijk treft u ook meer informatie op de website over pony- of paardrijden, buitenritten, ponykampen en andere evenementen op de manege.

Contact

Social Media